Dota 2

Dota 2 är ett superroligt och häftigt onlinespel. Jämfört med många andra liknande spel är det relativt nytt, det släpptes först 2013. Bakom spelet står den kända spelutvecklaren Valve Corporation. Man la ner en hel del tid på detta spel, redan 2010 annonserade man att det var under utveckling men det släpptes alltså inte förrän tre år senare. Det märks verkligen att tid har lagts ner på spelet när man spelar – allting är otroligt välarbetat och snyggt. Dessutom görs det hela tiden nya uppdateringar. Detta innebär att även de som spelar mycket och ofta hela tiden stöter på överraskningar och ställs inför nya utmaningar.

Spelets mål

I Dota 2 kämpar två lag, bestående av vardera fem spelare, mot varandra. Det är ett strategispel och det gäller att sakta med säkert ta sig förbi banans hinder, de torn som finns utplacerade här och var, och ta sig fram till motståndarlagets huvudbas. Målet är helt enkelt att förstöra denna. Till hjälp har båda lagen en del automatiserade enheter som styrs av spelet. Dessa startar kontinuerligt och kan hjälpa till att förstöra motståndarnas torn eller till och med motståndarnas spelare. Dessa enheter är dock inte lika kraftfulla, och har inte lika stor effekt när de anfaller, som om man använder sig av de egna spelarna.

Spelets hjältar

Varje spelare har en egen avatar, eller en hjälte som de kallas i just det här spelet, som de styr. Du väljer själv vilken hjälte du vill använda dig av. I Dota 2 finns det över 100 stycken olika att välja mellan och de har alla sina särskilda egenskaper och styrkor. Efterhand som de utför uppdrag och klarar uppgifter kommer hjältarna att uppgraderas och bli alltmer kraftfulla. Dessutom kan man som spelare, allteftersom spelet fortlöper, köpa till olika typer av extra utrustning, såsom vapen, uniformer och flera andra tillbehör som alla bidrar till att göra den egna hjälten starkare.