Heart of the Storm

Heart of the Storm är en del av speläventyren Rite of Passage. Det är en serie av spel som funnits under en längre tid men som bara fortätter att utvecklas åt det positiva hållet. I den femte installationen, det som alltså är Heart of the Storm, har de verkligen slagit huvudet på spiken.

Hela Rite of Passage-serien kommer från studion Mad Head. Mad Head är ett serbiskt företag som grundades 2011. Företaget har ända sedan dess fortsatt att växa och idag publicerar de riktigt stora spel som sedan sprids till kunder över hela världen av Big Fish Games Studio. Framgångarna blir bara fler och fler.

Ta del av äventyret och mysteriet

Spelet börjar med att du som spelar kallas in för att hjälpa din professor som har ett problem. Han kämpar mot en fruktansvärd storm som under alla omständigheter måste tämjas. Kommer ni att kunna klara av detta, eller kommer blixten att slå ner och förstöra allt det som finns omkring er?

Spelet är uppbyggt som ett stort pussel. Under spelets gång gäller det att lösa gåtor och tolka tecken för att på så sätt hitta nästa ledtråd som i sin tur tar dig ännu närmare gåtans lösning. Det här är ett spännande och roligt spel där man verkligen får anstränga sig för att ta sig vidare.

Snyggt och stämmningsfullt

Heart of the Storm är ett riktigt snyggt spel med läcker grafik. Man utnyttjar verkligen stormtemat till fullo och som spelare känns det faktiskt som att man befinner sig mitt i en riktigt otäck storm som man måste kämpa mot. Förutom det visuella så fungerar även musiken och ljudeffekterna bra och bidrar till stämningen.

Spelet har bra funktioner och som ny spelare är det lätt att komma in i det – något som alltid uppskattas. Redan från början är det klart vad spelaren ska göra och alla kontroller är lätta att identifiera och hantera. Detta gör att det bara är att sätta igång att spela – dyk direkt in i äventyret!