Heroes of Newerth

Heroes of Newerth är ett dataspel som spelas online. Spelet gavs ut 2010 och utvecklades av den oberoende spelutvecklaren S2Games. Temat har inspirerats från ett av spelen i Warcraft III och spelet kan på många sätt liknas vid många andra spel av liknande karaktär. Det finns dock en funktion som särskiljer just Heroes of Newerth – nämligen att det endast går att spela online.

Spelet har en klassisk uppbyggnad som påminner mycket om liknande spel, såsom League of Legends och många andra spel. Två lag kämpar mot varandra och varje lag består av fem spelare. Dessa lag tävlar mot varandra och målet är att ta sig förbi en rad försvarsställningar och hinder, ta sig fram till motståndarlagets huvudbas och förstöra den för dem.

Valet av spelpjäs

Varje spelare som deltar i spelet kommer att få välja en egen karaktär att använda som sin avatar under spelet. Det finns över 120 olika karaktärer så det gäller att välja sin egen med omsorg. Alla avatarer har olika styrkor och svagheter, dessutom har de såklart olika specialkrafter som kan komma till stor nytta under olika partier av spelet.

Avatarernas styrka växer

Allteftersom du, med hjälp av din avatar, utför olika uppdrag så kommer dess styrka att växa. Man kan tjäna styrka, och även guld, på att döda motståndarlagets spelare eller någon av de många olika monster som man möter på vägen till målet. Precis på samma sätt minska styrkan och guldinnehavet om någon fiende skulle lyckas skada eller döda din avatar.

Köp din styrka

Guld delas också ut kontinuerligt till alla spelare. Detta guld kan hela tiden användas för att köpa saker som förbättrar din position. Du kan till exempel köpa extra styrka, fler vapen eller bättre utrustning till din avatar. Det går även att använda guldet för att köpa fler liv om det skulle vara så att de du redan har börjar ta slut.