Smite

Hittills har vi bara pratat om League of Legends vilket är långt ifrån det enda MOBA-spelet. Det första MOBA-spelet som kom och blev enormt populärt är DOTA. Där efter kom Heores of Newert. I deras fotspår har många andra spel också kommit, en del mer och en del mindre kända. League of Legends är det största i dagsläget men även DOTA2 som varit under open beta en tid har blivit enormt populärt. Blizzard som är en enorm aktör på spelmarknaden har utvecklat en egen variant som de kallar Heroes of the Storm. Spelen skiljer sig lite från varandra men grundtanken och idén är den samma. Det enda spelet som skiljer sig är ett som heter Smite. Smite är ett MOBA-spel där man inte ser kartan ovanifrån i ett tredjepersonsperspektiv. Det är ett FPS-spel med MOBA-tema. Spelet fungerar i stort sett precis som de andra MOBA-spelen med den enda skillnaden att det har blivit ett First Person Shooter istället.
Både när det kommer till internetanvändning och webbsidor men också när det kommer till mobiltelefoners utveckling så finns det två branscher som ligger före alla andra. Den ena är porrbranschen och den andra är spelbranschen. Obekräftade, men ihärdiga, rykten säger att utvecklarna av Smite har anlitat några av de mest framstående spelsiterna i världen för att hjälpa till att utveckla sin platform så att deras spel ska vara så tillgängligt som möjligt men också för att skapa en bra mobil plattform. Spelsiter har alltid varit i framkant på utvecklingen. Spelbolagen var bland de första att erbjuda betalningslösningar via internet. Sedan var de bland de första att ordna streamingtjänster och nu är de i framkant med utvecklandet av användandet av mobila enheter. Att spela casino via mobila enheter är idag nästan lika vanligt som att göra det via datorn. Som ni kan se i listan från länken så erbjuder i stort sett alla stora siter spel i mobilen.
Riot games som utvecklar League of Legends är väldigt duktiga på att engagera folk både via datorn och mobilen. Smites mål är att bli ännu bättre och ännu större. Om de kommer att lyckas återstår att se, men med de största spelsiternas hjälp så skulle jag säga att de har riktigt goda chanser att lyckas.