Vad kommer hända framöver?

Först vill jag understryka att det här endast är rena spekulationer från min sida. Men jag tror att spelen kommer att förbli ungefär som de är i dag under en lång tid framöver. Grafiken kommer att bli lite snyggare så klart och speltillverkarna kommer att hitta på nya sätt at tjäna pengar men överlag så tror jag inte att mycket kommer att ändras. VR-glasögon och liknande är än så länge för dåliga och för dyra för att få något riktigt genomslag. Däremot tror jag att spelen kommer att interageras mer med våra mobila enheter, även om de inte går att spela från mobilen. Som League of Legends som har börjat med en mobilapp där man kan chatta med sina vänner i spelet.

Jag tror att man kommer att integrera mobilerna med spelen mer. Som i fallet med League of Legends så tror jag att man inom ett år kommer att kunna köpa hjältar och skins via mobilappen. Det skulle inte heller förvåna mig om man kan justera sina runepages och masteries direkt via appen.

Jag tror även att andra spel kommer att börja försöka involvera sina spelare mer med sina mobila enheter. Ett annat bra exempel är Mortal Kombat X som släppte en mobilapp där man kunde spela en väldigt nedskalad och modifierad version av spelet och man kunde göra en massa andra småsaker. Det hela fungerade väldigt bra och jag tror att det här är sådant som kommer att få spelare att bli mer engagerade i spelen.

Det vore till exempel väldigt intressant att sen en app för Dark Souls där spelarna kan se vad olika föremål i spelet har för egenskaper och vad de har för funktion, även ge tips och tricks när man stöter på problem. Dark Souls-serien är känd som världens svåraste spel, men på ett positivt sätt. Man brukar tala om rättvis svårighet i Dark Souls. Spelen är inte på något sätt omöjliga eller har konstiga funktioner som gör att man dör hipp som happ, utan det är snarare så att man gjort spelen enormt oförlåtande. Gör man ett misstag så dör man. Gör man inga misstag så klarar man sig i regel bra. Det är den typen av svårighet som gjort Dark souls  så populärt och att de säljer så bra som de gör trots den helt obefintliga marknadsföringen.