I den här artikeln pratar vi mer om 8 roliga spel som lämpar sig perfekt för 10-åringar. Majoriteten av de spel som nämns i artikeln kan även spelas av barn mellan 9 och 13 år.

 

De 8 roligaste spelen för 10-åringar

  1. Cuphead: Ett spännande äventyrsspel.
  2. Rocket League: Jaga en boll med sportbilar.
  3. Cities Skylines: Bygg en stad och var borgmästare.
  4. Forza Horizon 4: Kör snabbt mer sportiga bilar.
  5. Spyro Reignited Trilogy: Jaga monster med gullig drake.
  6. Stardew Valley: Ett unikt och öppet äventyrsspel.
  7. Fortnite: Ett jaga och skjuta-spel, där man även kan bygga.
  8. Minecraft: Ett populärt retro-spel med 8-bitsgrafik.

Nedan pratar vi mer om de spel som precis nämnts i större detalj.

 

1. Cuphead

Cuphead är ett äventyrsspel i plattformsstuk med miljöer som består av konstföremål som påminner om 1930-talet. Man ska besegra nya typer av fiender på varje bana, och det är i synnerhet boss-striderna som är svåra. Du som vuxen kan därför bli tvungen att hjälpa till när ditt barn möter särskilt svåra fiender.

Cuphead kan spelas på Xbox, Playstation samt Windows, och kostar cirka 200 kronor.

 

2. Rocket League

Rocket League är ett kombinerat bil- och sportspel där man ska göra mål precis som i fotboll, fast med bilar. Att spela i samma lag är oerhört kul, men du kan även utmana din 10-åring på en en mot en-match. Det är mycket viktigt att kunna försvara sig i Rocket League, så träna ordentligt innan du och/eller ditt barn spelar online.

Notera även att systemkraven för PC är relativt tilltagna, så en bra gaming-laptop kan vara en bra idé såvida din nuvarande dator sjunger på sista versen.

Rocket League finns tillgängligt för Xbox, Playstation samt Windows, och kostar cirka 200 kronor.

 

3. Cities Skylines

I Cities Skylines är det du eller din 10-åring som är borgmästare, och har som uppdrag att bygga upp en stad. I början kan det vara svårt för en 10-åring att förstå alla detaljer som bland annat inkluderar avlopps- och elnätsdragning, men de flesta barn av 10 års ålder ska kunna spela Cities Skylines utan hjälp från någon vuxen.

Cities Skylines finns tillgängligt för Xbox, Playstation samt Windows, och kostar cirka 280 kronor.

 

4. Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 är ett av världens vackraste racingspel, och det är väldigt enkelt att förstå sig på grunderna gällande hur man styr bilen. Det här spelet lämpar sig även perfekt om ditt barn vill kunna spela med sina vänner, då flerspelarläget är både spännande och djupt.

Tips: Om du tycker att bilarna brummar lite väl högt är det även en god idé att köpa ett bra gaming-headset till ditt barn.

Forza Horizon 4 finns tillgängligt för Xbox, Playstation samt Windows, och kostar cirka 450 kronor.

 

5. Spyro Reignited triology

I Spyro Reignited triology tar man rollen som en eldsprutande drake vid namn Spyro, som är lika tuff som han är humoristisk. Spelet går främst ut på att lösa olika typer av pussel, samt att slåss mot fiender. I priset du betalar för spelet inkluderas dessutom tre speltitlar i Spyro-serien, så din 10-åring får mycket spel för pengarna.

Spyro Reignited triology finns tillgängligt för Xbox, Playstation samt Windows, och kostar cirka 330 kronor.

 

6. Stardew Valley

I Stardew Valley kan man spela avslappnat, helt utan bråk och/eller våld. Spelet går ut på att man helt enkelt utforskar den värld man bor i och exempelvis fiskar, odlar grönsaker, pratar med grannar eller jobbar i en gruva. Spelet passar perfekt för 10-åringar, men även för såväl yngre barn som vuxna.

Stardew Valley finns tillgängligt för Xbox, Playstation samt Windows, och kostar cirka 150 kronor.

 

7. Fortnite

Fortnite har en rekommenderad åldersgräns på 12 år. Men stora delar av spelet går faktiskt ut på att bygga, och utöver det visas inga läskiga animationer eller våldsscener i spelet. Den rekommenderade åldersgränsen är lite väl tilltagen, och det är många 10-åringar som spelar Fortnite.

Fortnite finns tillgängligt för Xbox, Playstation samt Windows, och kan laddas ner kostnadsfritt via Epic Games webbsida.

 

8. Minecraft

Minecraft är ett av världens mest populära spel, och den rekommenderade åldersgränsen ligger passande nog på 10 år. Om din 10-åring inte räds för spel i retro-design är Minecraft ett utmärkt val. Främst då det finns ett stort community där ditt barn får möjlighet att samarbeta med andra samt vara delaktig i riktigt stora projekt.

Minecraft finns tillgängligt för Xbox, Playstation samt Windows, och kostar cirka 250 kronor.