Många bra krigsspel kostar pengar. Antingen på grund av en avgift som tas ut månatligen eller på grund av ett högt inköpspris som ofta ligger på över 200 kronor. I den här artikeln ska vi dock enbart fokusera på spel med krigstema som är gratis.

 

3 bra och gratis krigsspel

  • World of Tanks: Kriga mot andra i pansarvagn.
  • World of Warships: Kriga mot andra i stridsbåt.
  • War Thunder: Ett kostnadsfritt strategispel.

Nedan pratar vi mer om de krigsspel som precis nämnts i större detalj. Tänk gärna på att krigsspel kan vara högljudda, så ett trådlöst gaming-headset är en bra idé om du har barn och/eller en sambo eller fru.

 

1. World of Tanks

I det kostnadsfria spelet World of Tanks finns det över 400 pansarvagnar att välja på. Samtliga av dem är dock inte tillgängliga från början, då du måste låsa upp dem genom att spela. Spelare som betalar för sig kan förvisso få tillgång till bättre pansarvagnar vid ett tidigare skede, men man får en lika bra spelupplevelse även om man inte köper premiumvaluta.

World of Tanks är numera över ett årtionde gammalt, men fortfarande modernt tack vare att kostnadsfria uppdateringar släpps undan för undan. Det huvudsakliga spelläget består av att man spelar i lag för att exempelvis ta över flaggor alternativt spränga alla pansarvagnar i motståndarlaget.

World of Tanks är kanske inget spel som passar för 10-åringar, men underhållande och spännande är det. Så även gratis.

 

2. World of Warships

Worlds of Warships är ett vackert multiplayer-spel där man inledningsvis får spela mot datorkontrollerade fiender. Men så fort man fått erfarenhetspoäng nog får man vara med och spela mot riktiga människor i storslagna strider över snygga såväl som krigsdrabbade landskap.

Spelets premiumvaluta är dock relativt besvärande. Detta då spelare som köper premiumvaluta får ta del av ett flertal fördelar som gratisspelare måste spela hundratals timmar för att kunna låsa upp. Utvecklarna måste givetvis få tjäna pengar, men de fördelar betalande spelare får gentemot gratisspelarna är lite väl tilltagna.

Men om vi bortser från det är spelet helt fantastiskt. Båtarna rör sig alltid naturtroget och såväl ljudeffekterna som musiken är helt perfekta.

 

3. War Thunder

War Thunder är ett utmärkt tillika kostnadsfritt krigsspel där huvudfokuset ligger på att man ska vinna krigsbataljer i WW2-miljö. Närmare bestämt kontrollerar man ett flertal enheter som måste matchas perfekt mot motståndarnas trupper för att man ska kunna vinna striden.

Det är även viktigt att man tar över strategiskt viktiga delar av kartan, poängterar PCGamesn.com. War Thunder är dessutom ett mycket detaljerat krigsspel, då det bland annat är av stor vikt att man träffar motståndarens pansarvagnar på rätt sätt samt placerar sitt artilleri på ett lämpligt avstånd.