I den här artikeln pratar vi mer om 4 utmärkta quiz-spel som är populära på bland annat App Store och Google Play. Samtliga quiz-spel som nämns i artikeln är dessutom kostnadsfria, men frivilliga uppgraderingar finns dock tillgängliga för att du bland annat kunna slippa reklam.

 

4 av de bästa quiz-spelen just nu

  1. Wordfeud – lös rebusar och tävla mot vänner.
  2. Logo Game Quiz – gissa rätt logotyp.
  3. SongPop 2 – Musical Trivial – gissa rätt låtar.
  4. Trivia Crack på svenska – svara på frågor i 6 kategorier.

Nedan pratar vi mer om de quiz-spel som precis nämnts i större detalj.

 

Tips: Om du vill ha mer action, då tycker vi att du ska spela ett bra MOBA-spel.

 

1. Wordfeud

Wordfeud togs fram av Håkon Bertheussen och är en mobilanpassning till det engelska spelet Scrabble, eller svenska Alfapet. Spelet hade sina glansdagar i början av 10-talet, men än idag är det inte svårt att hitta nya motståndare efter att man laddat ner Wordfeud-appen.

En tråkig detalj är dock att det är lätt att fuska, då det till och med finns dedikerade webbsidor som gör att man lätt kan låta en datoralgoritm komma med nya ordförslag. Men så länge man matchas mot en motståndare som är ärlig, då är Wordfeud världens bästa quiz-spel.

Wordfeud är gratis och finns tillgängligt för iOS samt Android.

 

2. Logo Game Quiz

I Logo Game Quiz som finns tillgängligt för både Android och iOS, får man möjlighet att visa vilka kunskaper man har gällande att gissa rätt på vilka företagsloggor som visas upp. Twitter, Google Chrome, Firefox och Pepsi är fyra relativt välkända loggor som nästan alla känner till, som även finns i spelet.

Men svårighetsgraden ökar dock rejält om man väljer att gissa på loggor inom en specifik kategori. Retro-loggorna är exempelvis mycket svåra att gissa rätt på.

Tips: Om du vill spela mer avancerade spel, då är det en bra idé att skaffa en bra spel-laptop.

 

3. SongPop 2 – Musical Trivial

I SongPop 2 – Musical Trivial får man möjlighet att gissa rätt på över 200 000 låtar. Spelutvecklarna har faktiskt licensierat ett flertal hitlåtar från artister såsom Justin Bieber och Cardi B, men även från mer klassiska band såsom Queen. Om du vill öka på svårighetsgraden ett snäpp rekommenderar vi att du väljer en lite mer obskyr kategori, såsom musikartister från Latinamerika.

I SongPop 2 – Musical Trivial får du även möjlighet att tävla med dina vänner, men om du vill spela själv går även det bra. Detta då du med enkelhet kan mäta dig mot andra spelare online i enspelarläget.

SongPop 2 – Musical Trivial finns tillgängligt för iOS samt Android.

 

4. Trivia Crack på svenska

Sverige är ett litet land, så det är ovanligt att stöta på bra quiz-spel som finns tillgängliga på svenska. Trivia Crack på svenska är dock ett av de bästa svenska quiz-spelen. Man får välja bland frågor inom 6 kategorier, och om du så vill kan du även skicka in egna frågor till utvecklaren som publiceras så fort de godkänts.

Man får dock inte välja kategori själv i samband med att man utmanar en motståndare. Frågekategorierna bestäms nämligen av ett spinnande hjul, och du behöver inte heller oroa dig för att din motståndare ska kunna fuska. Detta då tidsbegränsningen för att svara på frågan är så pass snäv att man omöjligen ska kunna googla till sig rätt svar.

Trivia Crack på svenska finns tillgängligt för iOS samt Android.