I den här artikeln uppmärksammar vi fyra MOBA-spel som är lika underhållande som de är klassiska.

 

De 4 bästa MOBA spelen just nu

  1. Dota 2. Valves efterföljare till Defence of the Ancients.
  2. League of Legends. Världens mest kända MOBA-spel.
  3. Smite. Inspirerat av mytologi och gamla gudar.
  4. Heroes of the storm. Innehåller karaktärer från bland annat StarCraft, Warcraft samt Diablo.

Nedan pratar vi mer om de MOBA-spel som precis nämnts i större detalj.

 

1. Dota 2 – ett storspel från Valve

Dota 2 är en direkt efterföljare till Warcraft 3-modden Defence of the Ancients. Dota 2 är inte lika populärt som League of Legends, förmodligen då svårighetsgraden är extrem. Som brukligt inom genren är det 5v5-strider som gäller, och man leder även sina trupper via tre fasta banor.

Men även om Dota 2 inte är det största MOBA-spelet är det många som är intresserade av att titta på matcherna. Dota 2-proffsen är nämligen de mest välbetalda personerna inom e-sportsgenren.

 

Tips: Lär dig mer om alla skillnader mellan Dota och League of Legends

 

2. League of Legends – ett extremt populärt MOBA-spel

League of Legends, eller LoL är världens mest spelade MOBA-titel. Det finns i skrivande stund över 150 spelbara karaktärer, som man både kan uppgradera och bestycka med artefakter. League of Legends är dessutom nybörjarvänligt, men så även djupt då det krävs mycket möda för att bli en skicklig League of Legends-spelare.

 

3. Smite – gudar och slagsmål

I olikhet med både League of Legends och Dota 2 kan man i Smite styra sin karaktär i tredjepersonsläge. Karaktärerna består av gudar, och det är även möjligt att anordna 1v1-matcher. I Smite är det dessutom ett högt fokus på huvudkaraktären som gäller, som är mycket kraftfull i jämförelse med bikaraktärerna.

 

4. Heroes of the storm – ett MOBA-spel från Blizzard

Då hela MOBA-genren härstammar från en Warcraft 3-modd, är det svårt att klandra Blizzard för att de valt att skapa ett eget MOBA-spel. Här är det dock inte strider mellan olika gudar som gäller, utan karaktärer som tillhör Blizzard-universumet från bland annat Warcraft, Diablo och Overwatch.

 

Tips: Om du vill spela MOBA-spel med de bästa grafikinställingarna, då är en kraftfull spel-laptop en bra idé.

 

I Heroes of the storm kan man som PCGamesn.com förtydligar inte bestycka sina hjältar med artefakter, för att de ska bli starkare. Matcherna är dessutom relativt korta, då de i regel endast pågår i omkring 30 minuter. Blizzard har även sett till att göra matcherna mer intressanta, genom att lägga till spännande sidouppdrag som bland annat inkluderar att man ska döda en monsterliknande blomma eller samla magiska växter.