I den här artikeln uppmärksammar vi 6 spel som du kan spela offline, det vill säga utan att behöva vara uppkopplad mot internet. De onlinebaserade tillika populära MOBA-spelen blir du dock utan, men det finns trots det många guldkorn att välja bland i listan nedan.

 

6 spel som du kan spela utan internet

  1. Elder Scrolls V: Skyrim
  2. The Witcher 3: Wild Hunt
  3. Civilization VI
  4. Portal
  5. Dark Souls 3
  6. Cyberpunk 2077

Nedan pratar vi mer om de offline-spel som precis nämnts i större detalj.

 

1. Elder Scrolls V: Skyrim

Även om Bethesdas The Elder Scrolls Online har en stor spelarbas är Elders Scrolls V: Skyrim fortfarande ett betydligt bättre spel. Uppdragen är omväxlande, handlingen är medryckande och grafiken samt de vackra landskapen är fortfarande oslagbara.

Elders Scrolls V: Skyrim släpptes för över ett årtionde sedan, men det märks inte. Men om du är kräsen; ladda ner några kostnadsfria modifikationer innan du spelar spelet offline. Med rätt modifikationer blir Elders Scrolls V: Skyrim lika vackert som ett modernt spel som släpps 2021.

 

Tips: Prova gärna att spela ett Zlatan-spel.

 

2. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 är ett storslaget äventyrsspel i en öppen spelvärld där man tar rollen som monsterjägaren Geralt of Rivia. Spelet är alltid spännande då handlingen styrs av dina egna beslut, och om man tröttnat på att följa huvudberättelsen kan man lika gärna ägna några timmar på att genomföra sidouppdrag.

The Witcher 3: Wild Hunt släpptes år 2015, så du behöver förvisso internet för att ladda ner de senaste uppdateringarna. Men efter det kan du spela den senaste versionen av The Witcher 3: Wild Hunt offline helt utan buggar eller andra hinder.

 

3. Civilization VI

Civilization VI är ett turbaserat strategispel där man kan ta sig från 800-talet till modern tid. Du måste här alltid se till att din civilisation står sig väl jämfört med konkurrerande nationer och provinser, bland annat genom att forska samt att bygga upp en stark armé.

Att spela mot andra spelare online kräver en internetuppkoppling, men du kan både spela kampanjen samt matcher mot datorn såvida du inte har en internetuppkoppling tillgänglig.

 

4. Portal

Spelföretaget Valves stortitel Portal har ett flerspelarläge, men för att kunna spela kampanjen krävs ingen unternetuppkoppling över huvud taget. Spelet går ut på att man ska klara av att lösa ett flertal pussel, och om man fastnar får man i regel hjälp av AI-systemet GLaDOS.

Portal släpptes förvisso år 2007, men som u/Demonarisen på Reddit förtydligar kan du välja att först ladda ner en modifikation innan du börjar spela offline. Då blir inte bara kampanjen större, utan spelet blir även grafiskt snyggare.

 

5. Dark Souls 3

Bloodborne är ett utmärkt spel, så även Sekiro: Shadows Die Twice. Men inget slår dock originalet, det vill säga Dark Souls 3 på fingrarna. I Dark Souls 3 är det ett snabbt tempo som gäller från start till slut, och även om spelet är långt ifrån omöjligt att klara så krävs det en stor spelvana för att man ska klara av att döda alla bossar.

Mer specifikt är Dark Souls 3 ett svårt spel, så om du vill slappna av medan du spelar offline ska du välja ett annat spel i listan.

 

6. Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 var 2020 års mest efterlängtade spel, men när det väl släpptes vara majoriteten av alla CD Project Red-fans missnöjda. Buggarna var många till antalet, grafiken var undermålig och huvudkampanjen på tok för kort. CD Project Red bad efter någon månad om ursäkt för att de släppt ett ofärdigt spel.

Men skam den som ger sig. Cyberpunk 2077 ska få ta del av ett flertal uppdateringar som ska göra spelet lika bra som utvecklarna utlovat från första början. Redan idag är spelet fullt godkänt, men innan du spelar det offline är det extremt viktigt att du laddar ner de senaste uppdateringarna. Att spela en tidig version av Cyberpunk 2077 är nämligen en mycket tråkig och frustrerande upplevelse.

I action-äventyrsspelet tar man rollen som en karaktär vid namn V, som gör allt hen kan för att få tag på ett implantat som ska göra dig odödlig. Nästan hela spelet tar plats i megastaden Night City, där majoriteten av alla karaktärer man träffar på är som besatta av makt och på ständig jakt efter nya implantat som ska göra dem starkare, smartare och dödligare.