I den här artikeln pratar vi mer om samtliga av de spel där Zlatan antingen agerar huvudperson, alternativt deltar som en spelbar karaktär.

 

De 3 bästa spelen med Zlatan

  1. Zlatan Legends, som bara fokuserar på Zlatan.
  2. Fifa 21, där du kan spela med Zlatan.
  3. PES 21, där du kan spela med Zlatan.

Nedan pratar vi mer om de Zlatan-spel som precis nämnts i större detalj.

 

1. Zlatan Legends

Zlatan Legends är ett multiplayer-spel där man konstigt nog tar rollen som Zlatans motståndare. Mer specifikt spelar man i ett rymdlag som består av kloner av Zlatan som tävlar mot den riktiga Zlatan, det vill säga Zlatan på jorden.

I Zlatan Legends spelar man inte heller fotboll, utan Driftball som är en form av rymdfotboll där man teleporteras till bollen direkt efter man skjutit iväg den. Och om du lyckas med att skjuta bollen på rätt sätt flera gånger i rad, då är det en ”combo”-bonus som gäller.

 

Tips: Om du är trött på att spela som Zlatan, prova gärna ett bra MOBA-spel.

 

Utöver detta är tempot snabbt och grafiken väl designad. Spelet finns i skrivande stund inte tillgängligt för iOS, och inte heller för Android. Åtminstone inte via de regelrätta appbutikerna. Men du som har en Android-enhet kan förvisso sidladda spelet genom att först ladda ner spelet manuellt. Du kan även spela spelet på PC via en Android-emulator likt BlueStacks.

Googla på ”Zlatan Legends APK”, så hittar du den nedladdningsbara filen för Android. Du ska dock ha i åtanke att det medför en viss risk att installera filer som inte laddats ner via Google Play.

 

2. Fifa 21

Fifa 21 som utvecklas av EA Sports är världens i särklass mest populära fotbollsspel. Zlatan spelar som bekant numera i Milan, och det är även från den klubben man måste köpa honom om man vill kunna spela fotboll med Zlatan i spelets onlineläge vid namn FIFA Ultimate Team (FUT).

Zlatan har detta år ett omdöme som ligger på 83 i FUT. Det värdet står sig väl mot nästan alla superstjärnor, även om det finns ett flertal yngre fotbollsspelare som har betydligt bättre omdömen. Två exempel på spelare som enligt EA är bättre än Zlatan består bland annat Kevin De Bruyne och Robert Lewandowski, som båda har ett omdöme på 91.

Men om du vill spela med Zlatan gör du inget dåligt val. Han har fortfarande en otroligt bra positionering, ett utmärkt skott samt perfekt straffskicklighet.

Fifa 21 fungerar på Xbox samt Playstation, och kostar i skrivande stund från cirka 200 kronor.

 

Tips: Komplettera gärna ditt Zlatan-spel med ett bra gaming-headset.

 

3. PES 21

PES 21, eller Pro Evolution Soccer 21 är speljätten Konamis svar på Fifa 21. Det är dock inte lika populärt som spel i FIFA-serien, men somliga hävdar att flytet i speluppbyggnaden är bättre i PES-utgåvorna. Likt Fifa finns det här även en Zlatan, som har ett samlat omdöme på 85.

Som brukligt skjuter, dribblar och passar han utmärkt, men han är dock aningen långsam i jämförelse med de yngre toppspelarna. I PES 21 kan du spela med Zlatan via onlineläget, men du kan även välja Milan och exempelvis starta en ny turnering för att kunna få spela med honom offline.