Om du söker på ”gratis smink spel” via exempelvis Windows Store, då kommer det upp hundratals alternativ. Det kan därför vara svårt att välja ett sminkspel som för det första är underhållande, men även intressant och fritt från allt för påträngande annonser.

I den här artikeln listar vi bara kostnadsfria sminkspel som verkligen är roliga att spela.

 

Gratis smink spel: 5 bra exempel

  1. Covet Fashion
  2. Love Nikki – Dress Up Queen
  3. Stardoll Stylista
  4. Star Girl
  5. Kim Kardashian Hollywood

Nedan pratar vi mer om de spel som precis nämnts i större detalj.

 

1. Covet Fashion – det bästa sminkspelet

I Covet Fashion kan du inte bara sminka modellerna. Du kan även bland annat ändra hudfärg, kroppsform samt hårfärg. Det som särskiljer Covet Fashion från de övriga spelen på listan är att man kan klä upp modellerna med kläder och accessoarer från riktiga modemärken.

 

Tips: Ett trådlöst gaming-headset är en utmärkt idé när man spelar ett sminkspel.

 

Utöver detta får man möjlighet att genomföra uppdrag varpå man bli belönad med spelets premiumvaluta om man lyckas fullfölja dem. Det innebär att det inte är ett måste att spendera riktiga pengar för att kunna få ta del av en bra spelupplevelse.

 

2. Love Nikki – populärt i Asien

Love Nikki är ett relativt nysläppt sminkspel som är som mest populärt i Asien, där det kallas för Miracle Nikki. Precis som i Covet Fashion får man möjlighet att delta i tävlingar, men så även i arenastrider där man tävlar mot andra sminkgalna spelare.

Det är även brukligt att ett nytt specialevent tar plats ungefär var tredje vecka, där man får möjlighet att vinna unika klädesplagg och sminktillbehör som aldrig blir tillgängliga igen.

 

3. Stardoll Stylista – nästan 100 % smink

I Stardoll Stylista ligger allt fokus på att du ska kunna sminka dina karaktärer på unika och snygga sätt. Man kan även klä upp sina karaktärer, men nästan allt fokus läggs på just sminkningen. För att tjäna premiumvaluta kan du bland annat låta din karaktär gå på modevisning.

 

Tips: Det finns även bra MOBA-spel som är minst lika roliga som sminkspel.

 

4. Star Girl – sminka en blivande kändis

I Star Girl får du möjlighet att sminka en framtida kändis. Sminkningen är dessutom detaljerad, då du får möjlighet att lägga på smink i flera lager på din karaktär. Ett stort fokus läggs även på karaktärens hår, som kan stylas på ett flertal olika sätt.

 

5. Kim Kardashian Hollywood – en mix mellan smink- och rollspel

Kim Kardashian Hollywood inte bara ett sminkspel, utan även ett rollspel där man får möjlighet att uppgradera sin karaktär efter eget bevåg. Man kan klä den amerikanska megakändisen nästan hur man vill, och så fort man låst upp en ny nivå blir nya typer av smink samt klädesplagg tillgängliga.